Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

5 evropskih automobila koji mogu da se porede sa Teslom

Datum: 28.09.2015 • Pošalji komentar • Pogledano: 115

Ocenite članak

 

U prethodnoj vesti smo govorili o smeni tehnologije u automobilskoj industriji u korist električnih automobila, koju predvodi američka kompanija "Tesla Motors". Hajde da pogledamo kakav su odgovor Amerikancima spremili Volkswagen i Evropa.

tesla model s

Tesla Model S - kako će Nemci da odgovore?[/img]

Audi e-tron quattro konceptaudi e tron quattro


Audi je nedavno, na sajmu automobila u Frankfurtu predstavio e-tron quattro koncept, koji bi trebao da posluži kao osnova za Nemački odgovor novom američkom modelu Tesla X. e-tron je krosover srednje veličine, sa 4 sedišta i baterijama od 95 kWč. Od 0 do 100kmč ubrzava za 4.6 sekundi, a sa jednim punjenjem može da pređe 500 kilometara. Konkretan model audija baziran na ovom konceptu se neće pojaviti na tržištu pre 2018. godine.

Porsche Mission E konceptporse mission e koncept


Još jedna marka iz VW kuće. U Frankfurtu, Porše je takođe predstavio svoj koncept koji direktno puca na Teslu. Porše Mission E koncept je osnova za serijsku varijantu koja će konkurisati Teslinom Model S. Tehnički podaci kažu da će ovaj automobil posedovati 600 konjskih snaga, od 0 do 100kmč će ubravati za manje od 3.5 sekundi, uz autonomiju od 500 kilometara sa jednim punjenjem. Još jedna novina iz Poršea je novo "Turbo punjenje" koje baterije puni do 80% kapaciteta za samo 15 minuta. Ipak, ovakav ili sličan model se na tržištu neće pojaviti pre 2019. godine.

BMW i3bmw i3


U 2014. godini, BMW je predstavio "i" odeljenje za inovacije i par novih modela. Kao pristupačna ulaznica u svet električnih automobila bi mogao da posluži BMW i3 električni gradski auto. Iako najavljena cena od 37,500 evra nije preterano pristupačna, BMW sa ovim modelom cilja na deo tržišta za koji Tesla još uvek nema odgovor. Naime, američka kompanija planira da na tržište izbaci Tesla Model 3 - manji automobil po ceni od 35,000 dolara (31,000 evra) tek 2017. godine. Nedavno je jedan patrolni BMW i3 poklonjen policiji u Holivudu.

BMW i8bmw i8


Drugi model iz BMW "i" familije automobila je hibridni sportski auto BMW i8. Iako nije u pitanju čist električni automobil, vozne karakteristike i potrošnja goriva su daleko ispred konkurencije, a novinari ga sa lakoćom prevrću. BMW i8 poseduje redni trocilindrični turbo motor sa 228 konjskih snaga, uparen sa električnim motorom sa 129 konja. Od 0 do 100kmč ubrzava za 4.2 sekunde, autonomija je 530km, potrošnja goriva od samo 3.1l/100km, a cijena? Sitnica, samo 122,000 eura.

Aston Martin Rapide Sastin martin rapide


Početkom godine, i englezi su se oglasili. Tako je direktor Aston Martin-a Endi Palmer saopštio da ova kompanija takođe planira da uđe u segment električnih vozila. U tu svrhu, pripremaju električnu verziju modela sledeće generacije - Aston Martin Rapide S. Očekuje se da će imati oko 800 konja sa pogonom na svim točkovima i autonomiju od 320 kilometara.
Tagovi

evropski automobili, nemacki automobili, volkswagen, bmw, audi, aston martin, tesla motors