Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Amerikanci isprozivali Fiat. Opet.

Datum: 24.02.2016 • Pošalji komentar • Pogledano: 76

Ocenite članak

 

Juče je u Americi Consumer Reports izdvojio grupu Fijat-Krajsler kao brend čijim automobilima nedostaje kvalitet. Izveštaj je objavljen u okviru redovne godišnje studije o automobilskim brendovima.

fiat 500 sjedinjene americke drzave


"Svi brendovi koji pripadaju Fiat Chrysler grupi su završili u donjoj trećini tabele, pri čemu je Fiat poslednji", zapisano je u izjavi Consumer Reports-a. "Loša ocena FCA proizvoda je posledica loše pouzdanosti i performanski ostvarenih tokom testova. Od svih modela iz ove grupe, jedino je Durango dobio preporuku", izjavio je Mike Quincy u email poruci za Business Insider. "Ram 1500 i Jeep Grand Cherokee su mogli da prođu, ali ih je loša pouzdanost povukla dole. Drugi proizvodi, kao što su Jeep Compass i Patriot, su bili već zastareli kada su se po prvi put pojavili na tržištu".

Pročitajte još:Quincy dodaje da "što se tiče Fijata, njihovi modeli se nisu proslavili na testiranju, a ocene koje su dobili po osnovu pouzdanosti su osetno ispod proseka".

Godišnji Consumer Reports izveštaj predstavlja 30 marki automobila rangiranih od strane zaposlenih, a na osnovu ocena prilikom evaluacije vozila u njihovom centru za testiranje u Konektiketu.

Odgovor FIAT-a


Kao odgovor na izveštaj, potpredsednik grupe Fiat Chrysler za Severnu Ameriku, Matt Liddane, je dao sledeću izjavu:

"Cenimo povratne informacije od naših klijenata i trećih lica, uključujući i Consumer Reports, zato što nam to pomaže da unapredimo naše proizvode. Poštujemo mišljenje Consumer Reports-a, ali i bodrimo klijente da sami iskuse naša vozila".

Poslednji izveštaj je samo jedan u nizu kritika upućenih na račun kvaliteta vozila italijansko-američkog proizvođača automobila. Međutim, čini se da ovakvi izveštaji za sada ne utiču na prodaju jer je FCA 2015. godinu završio sa više od 2.2 million prodatih automobila, kamiona i SUV-a u SAD.

Na vrhu liste ovog izveštaja su Audi, Subaru, Lexus, Porsche i BMW.
Tagovi

consumers report, pouzdanost vozila