Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Batajnica neće skoro na autoput!

Datum: 22.02.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 597

Ocenite članak

 

Tako blizu, a tako daleko. Iako nadomak autoputa, Batajnica je od istog već godinama odsečena. Problem je nastao sa izgradnjom batajničke petlje, a njegovo rešenje se tek nazire.

batajnica autoput

Obilaznica oko Beograda, deo kod Batajnice, foto: Beograd Info


Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda navodi da je u toku rešavanje imovinsko-pravnih odnosa. Sprovode aktivnosti na izgradnji saobraćajnice do priključka na auto-put, od ulice Stevana Dubajića ka autoputu u dužini od oko 500 metara. Do sada je završena deoba katastarskih parcela i u toku je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa na trasi ove saobraćajnice u skladu sa planom detaljne regulacije.

Problem sa pristupom na auto-put za Novi Sad koji prolazi neposredno pored naselja Batajnica je nastao kada je srušen stari nadvožnjak i započeta izgradnja novog, koji više nema pristupne rampe ka Batajničkom putu. Time su prekinute veze za Novosadski autoput sa jedne, i za Zemun sa druge strane.

Deo obilaznice Batajnica-Dobanovci je završen, ali uključenje na ovu saobraćajnicu iz Batajnice je skoro pa nemoguća misija jer zahteva lutanje od nekoliko kilometara. Novo uključenje na autoput više neće ni biti u zoni Batajničkog puta, već preko budućeg "Batajničkog bulevara" koji će se graditi u nastavku postojeće saobraćajnice sa četiri trake.
Tagovi

batajnica, obilaznica oko beograda, beograd