Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Evo kada POČINJE KAŽNJAVANJE za srednju brzinu na autoputu

Datum: 02.08.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 857

Ocenite članak

 

Merenje srednje brzine vozila na autoputu već daje rezultate, tvrdi ekipa Tanjuga koja je prošla deonicu od Beograda do Niša i gde su umesto uobičajenog "divljanja" zatekli iznenađujuću sliku - lagana vožnja čak i besnih kola koji ovom deonicom obično prošišaju brzinama daleko većim od 200 kilometara na sat.Iživljavanje na auto putu će vas koštati novaca, a možda i dozvole
Iživljavanje na auto putu će vas koštati novaca, a možda i dozvole


Doduše, bilo je i onih koji su vozili brže od maksimalno dozvoljenih 120 kilometara na sat, ali to su bila uglavnom vozila sa stranim tablicama.

- Cilj merenja srednje brzine vozila na autoputu nije kažnjavanje građana, već smanjenje broja stradalih. Trenutno se prosečna brzina samo meri, a procesuiranje počinilaca prekršaja će početi kroz nekoliko nedelja, poručio je danas zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković.

Prema njemu, u drugoj polovini avgusta će biti povećan broj presretača na autoputu, ali i policijskih patrola i ručnih radara za merenje brzine. Kada se uoči vozilo koje je prekoračilo dozvoljenu brzinu, informacija će biti prosleđena policijskim ekipama koje će vozilo zaustavljati na naplatnim rampama.

Putevi Srbije dokumentuju ulazak i izlazak vozila na naplatnoj stanici. Shodno tome da li je vozilo prekoračilo dozvoljenu brzinu, dostavljaće podatke MUP-u.

Vozila sa stranim tablicama i korisnici TAG uređajaInteresantno je i pitanje kako će se procesuirati vozači automobila sa inostranim tablicama. MUP će ovaj problem rešiti dokumentovanjem prekršaja i prenosom informacija preko interneta, kako bi patrola mogla da zaustavi takav automobil na naplatnoj rampi.

Nesavesni vozači koji koriste putarinu plaćaju pomoću TAG uređaja i ne zaustavljaju se prilikom prolaska kroz naplatnu rampu, Milinković kaže da se na naplatnoj stanici očitava registarska tablica na vozilu, tako da će MUP u svakom slučaju dobiti podatke o prekršiocu.
Tagovi

prekoračenje brzine, prosečna brzina kretanja, presretači, auto put, naplatne rampe