Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Farmeri HAKUJU svoje traktore!

Datum: 23.03.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 145

Ocenite članak

 

Ko bi rekao da će poljoprivredna mehanizacija inicirati rat između proizvođača opreme sa jedne, i poljoprivrednika sa druge strane, ali u 2017. godini izgleda da je i to moguće.

John Deere uslovljava poljoprivrednike da popravljaju mehanizaciju samo kod ovlašćenih dilera
John Deere uslovljava poljoprivrednike da popravljaju mehanizaciju samo kod ovlašćenih dilera


John Deere, kao jedan od najvećih proizvođača poljoprivredne mehanizacije, prilikom prodaje mašina insistira na sporazumu da samo njihovi dileri i autorizovani servisi imaju pravo da popravljaju njihovu opremu. Na prvi pogled to zvuči korektno jer, ko će bolje znati da popravi John Deere traktor od same fabrike, zar ne? Ne, zato što u istom ugovoru stoji klauzula da farmeri ne mogu da tuže proizvođača mehanizacije za nastale gubitke u proizvodnji usled kvara mašine.

Pročitajte još:Time se stvara svojevrstan monopol, a niko pritome ne garantuje da će fabrički majstori stići do mašine u polju u sred setvenih radova. Zato se Američki farmeri sve više okreću Internet forumima i hakovanom softveru koji im omogućava da popravljaju svoje mašine bez obzira na stavove John Deere-a.

U SAD je od strane farmera pokrenuta masovna akcija u cilju donošenja zakonske regulative koja će vlasnicima mašina omogućiti da samostalno popravljaju svoju mehanizaciju.

I za kraj, verovatno se pitate otkud tekst o poljoprivrednoj mehanizaciji na portalu Auto Zona? Zato što verujemo da će uskoro na sličnu ideju doći i proizvođači automobila, a to onda postaje problem koji se tiče svih nas.
Tagovi

poljoprivredna mehanizacija, održavanje mašina, john deere