Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

I Kinezi Teslu za trku imaju!

Datum: 28.07.2015 • Pošalji komentar • Pogledano: 98

Ocenite članak

 

Kineska startup kompanija Youxia Motors je u nedelju najavila svoj prvi model automobila koji će se naći na tržištu, električni model X, prenosi Car News China.

Youxia X elektricni auto


Youxia X nije baš u potpunosti kopija zapadnog modela, kao što je slučaj sa drugim kineskim automobilima, ali asocijacija na Teslu je neminovna. Veoma je sličan Modelu S, sve do sitnih detalja poput velikog ekrana na dodir koji dominira centralnom konzolom ili ručica na vratima koje se uvlače. Stilski detalji su "pozajmljeni" i sa drugih marki kao što su Lexus i Audi, a za dobru meru, maznute su sitnica ili dve i sa Maseratija.

Youxia X elektricni auto pozadi


Međutim, ovaj prototip se ipak razlikuje od Teslinog automobila po jednoj bitnoj sitnici: LCD ekran umesto prednje maske na kome mogu da se prikazuju logo kompanije ili drugi motivi. Ispostavilo se da je dizajner automobila Huang Xiuyuan veliki obožavalac Dejvida Haselhofa i serije Knight Rider, u kojoj je jedan od junaka bio crni Pontijak Trans Am sa sličnom prednjom maskom.

Youxia X elektricni auto konzola


Youxia X će imati električni motor sa 348 konjskih snaga, a baterija će biti sa 40 kWč, 60 kWč ili 85 kWč. Sa najvećom baterijom, model X će moći da pređe oko 270 kilometara. Proizvodnja navodno kreće početkom 2016. godine, a cena će biti između 29,000 i 43,000 evra. Nemamo informaciju kada će moći da se kupi u našem bloku 45, po kojoj ceni i da li će biti otporan na kišu.
Tagovi

youxia x, tesla s, električni automobili, kineski automobili