Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Koridor 10: Probijen TUNEL MANAJLE

Datum: 03.08.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 360

Ocenite članak

Trenutna ocena: 4.00

Probijen je tunel Manajle, poslednji tunel na koridoru 10, saopštili su iz preduzeća "Koridori Srbije". Probijena je desna tunelska cev, dok je leva tunelska cev probijena pre skoro godinu dana, u septembru 2016. godine. Osim što je najduži putni tunel u Srbiji, pokazalo se i da je bio najzahtevniji za izgradnju. Očekuje se da će tunel u potpunosti biti završen krajem 2017. godine.

Koridor 11

Tunel Manajle, autoput E-75 na Koridoru 10: dugačak je 1, 804 metara, na deonici Caričina Dolina-Vladičin Han.
Tunel Manajle, autoput E-75 na Koridoru 10: dugačak je 1, 804 metara, na deonici Caričina Dolina-Vladičin Han.


- Uz uložene velike napore "Koridora Srbije" i zahvaljujući značajnoj i konstantnoj podršci Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uspešno su prevaziđeni problemi na koje se tokom radova nailazilo, usled nepovoljnih hidrogeoloških uslova sa kojima su se građevinari suočili na terenu. Tokom rada nailazili su na neplanirano veliki prilivi podzemnih voda, tunelske odvale i jake brdske pritiske", saopšteno je iz "Koridora Srbije".

Koridori Srbije su investitor, dok je izvođač radova bugarska kompanija Consortium Alliance X (EuroAlliance Tunnels JSC and Road & Bridges ltd)". Ugovorena vrednost radova iznosi 36.25 miliona evra.

Tunel će biti opremljen telekomunikacionim sistemima, saobraćajnom opremom i signalizacijom, video-nadzorom, SOS stanicama, nišama za sklanjanje vozila u kvaru, sistemom za dojavu požara, sistemom detekcije i praćenja nivoa otrovnih gasova. Tunelske cevi biće međusobno povezane evakuacionim prolazima, koji su predviđeni za pešake i interventna vozila.
Tagovi

tunel manajle, vladičin han, koridor 10, koridori srbije, tuneli