Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

PAŽNJA! Loš TNG će vam POKVARITI automobil

Datum: 29.03.2017 • Komentara: 5 • Pogledano: 1072

Ocenite članak

Trenutna ocena: 5.00

Loš kvaliteta tečnog naftnog gasa (TNG) u Srbiji sve češće prouzrokuje kvarove na automobilima tvrdi nekoliko servisera iz raznih krajeva zemlje, a javlja Blic. Uređaji za ovaj energent su uništeni do te mere da se ne mogu popraviti, a vozači su primorani da ugrađuju nove uređaje.

Vozači u Srbiji se sve češže žale na kvalitet TNG-a
Vozači u Srbiji se sve češže žale na kvalitet TNG-a


Serviseri i mnogi vozači koji se u poslednje vreme žale, smatraju da kvalitet TNG ne odgovara propisanim standardima i traže od države da objasni da li postojeći sistem markiranja i kontrole koje sprovodi konzorcijum tri privatne kompanije garantuje da se na srpskim pumpama prodaje ovaj energent iz legalnih tokova. Po njihovom mišljenju, postoji razlog za sumnju da nije tako, jer je simptomatično da se i novi uređaji na automobilima moraju zameniti već nakon 1.000 ili 2.000 pređenih kilometara. U pitanju je prljavština slična katranu koja se ne može očistiti.

Javnu sumnju na kvalitet TNG u Srbiji nedavno je ispoljila i kompanija "Reno Nisan", vlasnik brenda "Dačija", zbog čestih reklamacija kupaca automobila Dačija Sandero sa motorom 0,9 i pogonom na TNG.

- Vozila koja su reklamirana su tehnički ispravna i svi prijavljeni nedostaci u Srbiji uzrokovani su isključivo niskim kvalitetom TNG. "Reno Nisan Srbija", kao predstavnik "Dačije", je već pokrenuo postupak nezavisne analize kvaliteta TNG-a. Primarni uzrok problema je prisutnost nepoznate supstance u TNG-u koja se dodaje na lokalnom tržištu, stvara anomalije i onemogućava rad TNG dizni - kažu u "Reno Nisanu".
Tagovi

tng, tečni naftni gas, loše gorivo, srbija