Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

MERENJE SREDNJE BRZINE: Evo prvih rezultata merenja!

Datum: 05.08.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 546

Ocenite članak

 

Da je saobraćajna policija počela da kažnjava vozače pomoću novog sistema za merenje srednje brzine na autoputu, u ponedeljak od 19 časova do ponoći bi nadrljala 3.124 vozača kojima je izračunata veća prosečna brzina od dozvoljenih 120km/č, i to samo na deonici Novi Sad-Beograd.Uskoro kraj divljanju na autoputevima u Srbiji?
Uskoro kraj divljanju na autoputevima u Srbiji?


Za tih pet sati, autoputem od Novog Sada do Beograda je prošlo 21.721 vozilo, što znači da je skoro 15% vozača vozilo neprimereno brzo. U proseku brže od 150 kilometara na sat išlo je čak 90 vozača, a jedan od njih imao je srednju brzinu veću od 180 kilometara na čas. Za takav prekršaj predviđena je novčana kazna od 15.000 do 30.000 dinara ili kazna zatvora do 30 dana, šest kaznenih poena i oduzimanje dozvole na najmanje tri meseca. Više informacija o kaznama za prekoračenje brzine možete pronaći ovde.

Uskoro počinje kažnjavanje za bahate vozače, u javnosti se najčešće spominje 1. septembar kao dan D.

Zorana MihajlovićMinistarka saobraćaja Zorana Mihajlović je pozvala MUP da proceni na kojim deonicama autoputa bi moglo ograničenje brzine da se poveća sa 120 na 130 kilometara na sat.

Damir Okanović- Mislim da su naši vozači u poslednje tri godine dosta disciplinovaniji nego ranije zbog radara i presretača. Takođe, već dve nedelje se priča u medijima o ovom novom načinu kažnjavanja, pa su sigurno još dodatno oprezni na autoputu. S druge strane, sezona je tranzita, stranci ne znaju za ovu novu tehnologiju, a i tradicionalno brzo voze na našim putevima.

Treba imati u vidu da veliki broj autoputeva u Evropi ima tri i više saobraćajnih traka, dok naš ima dve. Treba takođe imati u vidu i stanje kolovoza, opšte stanje našeg voznog parka. Stručnjaci, pre svega saobraćajne i građevinske struke, treba da se izjasne o tome. Jedno od mogućih rešenja bilo bi, na primer, da ostane opšte ograničenje od 120, ali da se zakonom dozvoli da se, izuzetno, na nekim deonicama to ograničenje poveća na 130.
, naglašava Okanović.
Tagovi

prosečna brzina kretanja, auto put, naplatne rampe, kazna za prekoračenje brzine