Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Novosađani ne žele garažu u parkiću

Datum: 05.04.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 120

Ocenite članak

 

Građanska inicijativa za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine u Novom Sadu oštro protestvuje što u okviru plana regulacije parking garaža ponovo postoji namera da se ovo staro gradsko jezgro pretvori u parking. Kako kažu i pored brojnih građanskih protesta i zvanično upućenih primedbi, Grad ne odustaje od ideje uništi parkić i izgradi garažu.

Park za pse u ulici Miloša Bajića, Novi Sad. Screenshot: Google Streetview
Park za pse u ulici Miloša Bajića, Novi Sad. Screenshot: Google Streetview


- Najavljujemo da ćemo na dokument, koji se nalazi na ranom javnom uvidu, podneti primedbe i pozvati 3.000 potpisnika peticije protiv garaže da nam se pridruže. Ujedno pozivamo i ostale sugrađane da se upoznaju sa planom regulacije parking garaža i reaguju na izgradnju garaža u njihovom komšiluku. Izgradnjom garaže će biti uništena jedina zelena površina u ovom delu grada. Ovaj parkić poznat je kao mesto gde često dolaze vlasnici pasa da istrčavaju svoje ljubimce. Višespratnim javnim garažama nije mesto u starom jezgru grada, koje je utvrđeno za prostornu kulturno-istorijsku celinu pod zaštitom države, već periferno od njega, bez ugrožavanja spomenika kulture, postojećih zelenih površina i kvaliteta života stanovnika. - saopštili su iz ove inicijative.

Dunavski park u Novom Sadu, koji se nalazi u neposrednoj blizini. Screenshot: Google Streetview
Dunavski park u Novom Sadu, koji se nalazi u neposrednoj blizini. Screenshot: Google Streetview


Na plan generalne regulacije građani su podneli 70 primedbi. Tvrde da je nedopustivo uništavanje starog jezgra grada u kome se nalaze dva značajna muzeja, Muzej Vojvodine i Muzej savremene umetnosti.
Tagovi

parking mesta, javne garaže, novi sad