Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Od Tošinog bunara do Banovog brda ZA 10 MINUTA

Datum: 25.06.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 1019

Ocenite članak

 

Od danas ćete moći da se prevezete sa jednog na drugi kraj grada za samo 10 minuta. Beograd je dobio novu saobraćajnicu dugačku 2 kilometra, od ulice Đorđa Stanojevića, nedaleko od Buvljaka do Tošinog bunara. Time je završena izgradnja drumskog pristupa mostu na Adi sa novobeogradske strane.Nova saobraćajnica je građena 14 meseci, a posao vredan 13,5 miliona evra obavila je španska firma "Rubau". Ovim je ostvarena direktna veza Novog Beograda sa Banovim brdom, Rakovicom, Miljakovcem, Banjicom i Voždovcem. U suprotnom smeru, stanovnici ovih naselja su dobili vezu preko Tošinog bunara sa Bežanijskom kosom i Zemunom, a onda dalje preko Pupinovog mosta mogu do Pančeva, bez potrebe da se prolazi kroz centar grada.

Na ovom potezu biće tri raskrsnice sa semaforima: Bulevar crvene armije, Omladinskih brigada i Tošin bunar. Denivelisana isključenja su napravljena na ukrštanjima sa Đorđa Stanojevića, Antifašističke borbe i Jurija Gagarina. Ovim će se smanjiti dosadašnje gužve na novobeogradskoj strani u Antifašističke borbe i Jurija Gagarina gde su do sada na raspolaganju bila samo dva uključenja i isključenja za Most na Adi.Unutrašnji magistralni poluprsten (UMP) je ovim dobio značajan segment, koji bi u nekom budućem vremenu trebalo da bude nastavljen prokopavanjem Topčiderskog tunela, čime bi se povezale petlja "Hipodrom" i Autokomanda.

Biciklističke stazeDuž nove saobraćajnice su napravljene i biciklističke staze kojima će se lakše dolaziti do Ade Ciganlije iz pravca Novog Beograda.

TramvajMost na Adi je završen u pogledu drumskog, ali ne i šinskog saobraćaja. Od metroa se odustalo, ali je tom trasom trebalo da krenu tramvaji. Međutim, tender koji je raspisan ove godine je propao.

AutobusiZa sada nije u planu uvođenje autobuskih linija kroz novi bulevar. Premda bi to bila ekspresna veza, postojeći autobusi koji idu preko Mosta na Adi (85, 89 i 94) izgubili bi usputna stajališta.
Tagovi

most na adi, tošin bunar, banovo brdo, rakovica