Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Onlajn alati za planiranje puta

Datum: 20.08.2015 • Pošalji komentar • Pogledano: 303

Ocenite članak

 

Putovanje automobilom u letnjim mesecima je nešto što se podrazumeva, bez obzira na trenutnu ekonomsku situaciju. Da li ćete se odlučiti da krenete autoputem ka Grčkoj ili Hrvatskoj, ili ćete trenirati živce na Ibarskoj magistrali ka Crnoj Gori, stvar je ličnog izbora. Zajednički imenitelj, za koji god pravac da se odlučite, jeste put od 1,000 i više kilometara. To nije mali put, i svaki vozač pokušava da ga pređe sa što manje potrošenog goriva jer, manje novca za gorivo znači više novca za ostale aktivnosti i razonodu.

priprema za put letovanje zimovanje


Ekipa portala Auto Zona je obezbedila interaktivne alate koji vam mogu pomoći da planirate put, kako efikasnije da vozite, kako da potrošite manje goriva i time sačuvate novac.

Na primer, puno porodica i na ovim našim prostorima poseduje dva ili više automobila. Kalkulator uštede goriva vam može pomoći da izračunate i odlučite koji automobil u vašem porodičnom voznom parku je najpogodniji za put.

Planer potrošnje goriva će vam izračunati koliko goriva je potrebno za put, a kada se vratite sa puta, možete da proverite prosečnu potrošnju goriva.

Poštujte ograničenja brzine. Ne samo da ćete time sačuvati glavu, već ćete i uštedeti novac jer sa brzinom drastično raste i potrošnja goriva. Nije svejedno da li ćete npr, na putu od 240 km od Beograda do Niša, voziti propisanih 120km/č ili preko 200km/č - razlika u uštedi goriva na osnovu brzine na ovoj kratkoj deonici može biti celih 50 evra.

I za kraj, jedan mali trik iz SAD. Kod nas su popularni krovni nosači prtljaga, ali se teško mogu naći kargo kutije koje se montiraju na zadnjoj strani vozila. A upotrebom takve kutije umesto krovnog nosača, potrošnja goriva se može popraviti za 12%.

Tagovi

priprema za put, potrošnja goriva, ekonomična vožnja