Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Parking stubić čuva parking mesto

Datum: 25.04.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 401

Ocenite članak

 

Kako bi sačuvali mesto za svoj automobil, pojedini građani na razne načine bespravno ograđuju javne površine. Kako su beogradske ulice prenatrpane automobilima, građani ostavljaju cigle, betonske blokove, balone napunjene vodom, a odvažniji (čitaj - bezobrazniji) su kadri da na trotoar postave i parking stubić.Ovakve slike se sve češće mogu videti na beogradskim ulicama. Kivni građani pokušavaju na sve načine da sačuvaju "parking-mesta" ispred svoje ograde te ne mare za kršenje zakona. Problem zauzimanja javnih površina zastupljen je u svim delovima grada, a naročito u ulicama gde su na placevima nekadašnjih porodičnih kuća izgrađene stambene zgrade. To je dovelo do značajnog povećanja broja automobila, a manjka mesta za parking.

Ko postavi parking stubić, dobiće kaznu od komunalaca
Ko postavi parking stubić, dobiće kaznu od komunalaca


- Na placu pored mene izgrađena je stambena zgrada gde se uselilo 10 porodica. Kada dođem po podne sa posla, ne uspevam da pronađem mesto za parking ispred svog dvorišta već moram da tražim po okolnim ulicama, dok moji susedi postavljaju razne prepreke i tako sprečavaju komšije iz okolnih zgrada da se parkiraju - kaže Momir sa Voždovca.

Da su se naši sugrađani izveštili u bespravnom ograđivanju parkinga, govori i činjenica da su neki umesto plastičnih balona i betonskih blokova počeli da postavljaju metalne stubiće između kojih je razapet lanac sa zaključanim katancem.

Iz Beokoma upozoravaju da je ovaj način zauzimanja javnih površina praksa koja nije poželjna i apeluju na građane da slučaj prijave komunalnoj policiji koja će izaći na teren. Ukoliko komunalni policajci zateknu osobe koje postavljaju predmete kojima se ograđuje javna površina - parking-mesto ispred privatnih kuća, preduzeće korake koji su propisani Odlukom i Zakonom o komunalnoj policiji. Predmet će biti prosleđen na dalji rad i postupanje komunalnoj inspekciji, a kazne se kreću od 2.500 dinara naviše.

Parking stubićiParking stubići i barijere za parking se masovno prodaju na internetu. Parking stubići u oglasima koštaju od 20 do 130 evra, a cena zavisi od kvaliteta izrade, kao i od toga da li se plaća montaža.
Tagovi

parking stubići, parkiranje