Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Poršeom PREGAZIO devojku pa POBEGAO

Datum: 29.03.2017 • Pogledano: 90
S.H. (55) iz Tuzle je uhapšen sinoć u Tuzli zbog sumnje da je pijan skrivio saobraćajnu nesreću koja se dogodila oko 20 časova u ulici Hajrudina Mešića, tako što je automobilom udario i povredio pešakinju.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija


Do udesa je došlo kada je V.M. (21) iz Tuzle prelazila ulicu. U tom trenutku je naišao "Porše" za čijim volanom se nalazio uhapšeni, udario i oborio pešakinju. Umesto da se zaustavi i povređenoj pomogne, on je potom pobegao u pravcu Požarnice.

Ipak, službenici Policijske stanice Istok su brzo pronašli automobil u naselju Kolimer. Na Poršeu su bila vidljiva oštećenja koja odgovaraju pronađenim tragovima na mestu nesreće, i utvrđeno je da je automobilom upravljao S.H. Kako Faktor saznaje od Izudijna Šarića, portparola MUP TK, alko testom je ustanovljeno da je vozač u tom trenutku imao 2.08 promila alkohola u krvi, te je on odmah priveden u policijske prostorije.

Pešakinja V.M se javila na UKC Tuzla i nakon ukazane pomoći ona je otpuštena na kućno lečenje. O događaju je obavešeten Kantonalni tužilac, dok su potrebne mere i radnje na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće poduzeli policijski službenici OKP PU Tuzla.

Faktor . ba
Tagovi

saobraćajna nezgoda, tuzla, bosna i hercegovina, porsche