Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

PAZITE: Policija će vas hvatati na MATEMATIKU!

Datum: 22.07.2017 • Komentara: 1 • Pogledano: 576

Ocenite članak

 

MUP Srbije završava projekat merenja prosečne brzine vožnje (srednje brzine kretanja) na autoputu i uskoro će početi da se primenjuje, izjavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policjie Nebojša Arsov. Prema njegovim rečima, policija za to neće koristiti radare, niti kamere, već postojeći sistem naplate putarina.Obnovite matematiku. Trebaće vam kada vas policija sledeći put zaustavi zbog prekoračenja brzine!
Obnovite matematiku. Trebaće vam kada vas policija sledeći put zaustavi zbog prekoračenja brzine!


- Kao što svi dobro znaju iz fizike kako se meri brzina, ako znamo tačno rastojanje između dve naplatne rampe, ako znamo kada je neko ušao, a kada izašao na nekoj naplatnoj rampi, mi ćemo lako izmeriti srednju brzinu tim vozilima, objasnio je Arsov i dodao da Zakon o bezbednosti saobraćaja predviđa mogućnost da vozač koji na nekoj deonici prekorači brzinu kretanja bude kažnjen.

Obavezan pribor u automobilu: trougao, prva pomoć i <strong>veneova zbirka zadataka</strong> iz matematike
Obavezan pribor u automobilu: trougao, prva pomoć i veneova zbirka zadataka iz matematike


Prema tome, kada sledeći put na naplatnoj rampi plaćate putarinu, policija će tačno znati kojom srednjom brzinom ste vozili. U zavisnosti od načina rada, policija će prekršioce zaustavljati odmah kod naplatne rampe, ili će prijave slati na kućnu adresu.
Tagovi

prekoračenje brzine, prosečna brzina kretanja, mup srbije, naplatna rampa