Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Putujete autom na more? Evo kako da sačuvate živce na putu!

Datum: 19.07.2016 • Pošalji komentar • Pogledano: 124

Ocenite članak

 

Putovanje automobilom na more može da se pretvori u pravi pakao ukoliko upadnete u gužvu. Da biste put prevalili što bezbolnije, potrebno je pažljivo planiranje.

guzva na granici


Izbegavajte putovanje vikendomNa put nikako ne krećete vikendom. Preskočite i petak, zato što tada najviše ljudi polazi na odmor, a gužve na naplatnim rampama i granicama su kilometarske. Za dobru meru, krenite najkasnije u četvrtak.

Isto pravilo važi i za povratak sa odmora - krenite najkasnije u subotu. Ako to ipak učinite u nedelju, kajaćete se.

U sekciji Stanje na putevima možete da pogledate najnovije informacije o stanju na granici i prohodnosti puteva.

Gužva na graniciGužve na graničnim prelazima tokom sezone odmora su neminovnost, a trenutna zadržavanja su oko 30 minuta. Ovde obratite pažnju - pola sata se čeka samo na izlazak iz Srbije, i na to treba dodati vreme provedeno na ničijoj zemlji i brzinu carinika i policije na graničnom prelazu susedne zemlje. Ukoliko tajming ne procenite dobro, neretko se dešava da se na granici provede i do 5 sati.

Dobar način da se izbegnu ove gužve su alternativni granični prelazi. Pre polaska na put, dobro se informišite o njihovoj lokaciji i koje im je radno vreme - obično je od 7 do 19 časova. Obratite pažnju i na to da do njih vode lokalni putevi koji traže sporiju vožnju. O stanju na alternativnim graničnim prelazima možete takođe da se informišete na našem sajtu.

Kakvo je trenutno stanje na graničnim prelazima možete videti ako kliknete ovde.

Naplatne rampeNaplatne rampe su tradicionalno bolna tačka. Međutim, stvar je drugačija ukoliko posedujete TAG uređaj za ENP (elektronska naplata putarine), koji omogućava prolaz kroz naplatnu rampu bez zaustavljanja i čekanja. Uređaj se montira na unutrašnju stranu vetrobranskog stakla, pored retrovizora.
Tagovi

stanje na putevima, stanje na granicama, gužva na granici, naplatne rampe, tag uređaj, enp elektronska naplata putarine