Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Raspored radarskih patrola

Viber, facebook, android i iOS aplikacije

Datum: 23.04.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 1205

Ocenite članak

 

Kako izbeći radarsku kontrolu? Nadmudrivanje vozača sa jedne strane, i saobraćajne policije sa druge strane, je večita igra mačke i miša. Napretkom tehnologije, vozači su počeli da se samoorganizuju putem društvenih mreža, a programeri da nude aplikacije za mobilne uređaje. Interesantno je da ovakve aplikacije ili grupe na društvenim mrežama nisu protivzakonite. Saobraćajni policajci kažu da nemaju ništa protiv ovakvih ili sličnih aktivnosti, sve dok su one u skladu sa zakonom. Čak kažu kako one doprinose opreznijoj vožnji vozača i poboljšanju stanja bezbednosti u saobraćaju.

Kako izbeći radarsku kontrolu?
Kako izbeći radarsku kontrolu?


Viber grupeČlanovi grupe unose poruke kada primete patrolu, radar, saobraćajca koji zaustavlja... Kako nije bezbedno da se kucka poruka dok se vozi, možete snimiti i poslati glasovnu poruku. Trenutno postoji veliki broj grupa, a na vama je da odaberete onu pravu.

Facebook

Policijska uprava Trebinje je nedavno saopštila da će automatski radar "Ramer 10" za merenje prekoračenja brzine biti postavljen na putnoj mreži u Hercegovini, na Fejsbuku je formirana grupa koja šalje fotografije i obaveštava članove gde je tačno postavljen radar.Facebook grupu "Gde je radar Hercegovina" prati više 1500 vozača. Tu se postavljaju slike i informacije sa satnicom i mestom gde je postavljen radar.

Iz Policijske uprave Trebinje su obavestili vozače da će radar nove generacije kontrolisati brzinu do 10. maja i upozorili učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu kulturu.

Pametni telefoniNaša patrola je aplikacija za pametne telefone na Android i iOS platformi koja otkriva mesta na kojima su stacionirane saobraćajne patrole i olakašava njihovo izbegavanje. Indirektno, aplikacija pomaže i pijanim vozačima koji pomoću nje mogu da izbegnu policijsku patrolu i kaznu za vožnju pod uticajem alkohola. Aplikacija funkcioniše tako što svaki korisnik može da prijavi gde se na teritoriji Srbije nalazi neka policijska patrola. Vozači dobijaju zvučno obaveštenje kada je policija od njih udaljena manje od 1.200 metara.

Android aplikacija RoadSonar spaja navigaciju, kameru za snimanje u vožnji, upozorenje na policijske patrole i informacije o radovima na putu… Anonimno povezuje vozače na putu u realnom vremenu i omogućava razmenu informacija o saobraćajnim patrolama, radarima, saobraćajnim gužvama, itd.Tagovi

naša patrola, road sonar, radar na putu, radarska kontrola, kako izbeći radarsku kontrolu