Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Ruše BUBANJ POTOK za 1.5 milion evra

Datum: 27.03.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 279

Ocenite članak

 

Rušenje naplatne rampe Bubanj potok počeće tek kada bude završena nova naplatna stanica "Vrčin" i koštaće oko 1.5 milion evra. Najveća i najprometnija naplatna rampa u Srbiji, kroz koju je prošle godine za samo 24 sata uspelo da prođe 63.000 vozila (to je jedno vozilo na svakih 1.37 sekunde!), otići će u istoriju, a preduzeće "Putevi Srbije" je raspisalo tender za njeno rušenje.

naplatna rampa bubanj potok
Naplatna stanica Bubanj potok


Radovi na uklanjanju stare stanice obuhvataće pripremu, rušenje i raščišćavanje terena. Vrednost radova procenjena je na oko 180 miliona dinara sa uključenim PDV-om. Izvođač će imati rok od 60 dana od ulaska u gradilište da završi projekat.

Tokom uklanjanja stanice biće prohodne po dve trake u oba smera, osim u poslednjoj fazi kada će po sedam dana biti zatvoren saobraćaj u jednom smeru. Kako će se radovi odvijati u vreme ranih godišnjih odmora, pripremite se na gužve i zastoje.

Na lokaciji današnje naplatne rampe u Bubanj potoku biće izgrađena velika petlja sa železničkim i drumskim ukrštanjem obilaznice oko Beograda i autoputa Beograd-Niš.

Nova naplatna rampa "Vrčin" počinje sa radom 15. maja?Nova naplatna rampa "Vrčin" se nalazi 8 km dalje od postojeće naplatne rampe u Bubanj potoku. Njena izgradnja je u završnoj fazi i prema najavama trebalo bi da počne sa radom 15. maja, 7 meseci kasnije u odnosu na prvobitno zadat rok koji je bio 15. oktobar 2016. godine.
Tagovi

naplatna rampa bubanj potok, autoput beograd niš