Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

SITNICE zbog kojih je BMW 5 najbolji sedan

Datum: 05.04.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 221

Ocenite članak

 

BMW proizvodi seriju 5 još od daleke 1972. godine, BMW 5 je trenutno njihov najprodavaniji model posle serije 3, i to sve u vremenu kada na tržištu dominiraju krosoveri i SUV-ovi.

BMW 540i, model za 2017. godinu
BMW 540i, model za 2017. godinu


Međutim, BMW 5 i njegovi direktni rivali - Audi A6 i Mercedes E klasa imaju nešto što krosover i SUV modelima nikako ne uspeva, a to je dugovečnost. Tako je i sedma generacija ovog sedana pod oznakom G30, opstala na tržištu toliko duga samo zato što su male stvari urađene na pravi način.

BMW AG decenijama već prati glas da proizvode superiorne šasije, sisteme vešanja i upravljačke sisteme. Međutim, Bavarci uvek pomalo kasne za konkurencijom kada je u pitanju elektronika. Dobar primer je iDrive sistem koji je dugo kritikovan zbog nedostatka funkcionalnosti koje bi zapravo bile korisne vozaču. Sa druge strane, još od ranih 2000-tih, Mercedes u svojim modelima forsira inovacije.BMW se potrudio da smanji ovu tehnološku razliku, tako da ovogodišnja serija 5 nudi potpuni video pregled okoline od 360° pomoću spoljnih 3D kamera. Sistem koristi četiri kamere pomoću kojih kreira trodimenzionalni pregled okoline vozila, i pomoću koga možete da uočite čak i sitne i nisko postavljene prepreke poput ivice trotoara.

Sistem je superioran u odnosu na zadnju kameru kod drugih modela, uglovi su bolji, a slika na ekranima je jasnija. Slika se prikazuje na ekranu sa dijagonalom od 10.3" koji je osetljiv na dodir i koji je sinhronizovan sa komandama na volanu i na centralnoj konzoli. Sistem takođe prepoznaje glas i pokrete rukom.

A sada malo o vožnji. Dok vozite BMW 540i, shvatićete šta znači pravi pravcati nemački inžinjering. Menjač sa 8 brzina, motor i automobil u celini su savršeno balansirani. Sistem oslanjanja je diskretno tvrđi u odnosu na prethodni model, a električni servo volan i automatski menjač će se prilagoditi vašem stilu vožnje i uslovima na putu. Kao dodatna opcija, dostupno je i pasivno upravljanje zadnjim točkovima.
Tagovi

bmw 540i