Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Stanje na putevima: kiša i klizavo, PAZITE!

Datum: 20.09.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 192

Ocenite članak

 

Republika Srbija

Republika Srpska i Federacija BiHU RS i FBiH putevi su pretežno mokri i klizavi. Magla smanjuje vidljivost na pojedinim deonicama u kotlinama i uz rečne tokove, kao i preko planinskih prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog izgradnje kanalizacione mreže na deonici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini, saobraćaj je obustavljen za sva vozila. Saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku je sanacije klizišta na regionalnom putu Površnice-Lopare, tako da je saobraćaj teretnih vozila preusmeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na deonici magistralnog puta Derventa (Žirovina)-Šešlije, lokalitet Rabić-Vrhovi, u toku su radovi na presvlačenju kolovoza, pa se saobraća usporeno, jednom trakom, sa naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog sanacije tunela Kalovita brda, na deonici magistralnog puta Ljubogošta- Pale, saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, deonica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Još traju radovi na izgradnji vijadukta na deonici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, lokalitet Mahovljanske petlje, i od 23 do 5 časova na snazi su obustave saobraćaja do maksimalno 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Režim odvijanja saobraćaja izmenjen je na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor, u periodu od 7 do 19 časova.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13 na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8 do 18 saobraćaj će se odvijati tako što će 30 minuta trajati obustave, a 10 minuta propuštanja.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na deonici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub na snazi su povremene obustava saobraćaja od 5 do 15 minuta u periodu od 9 do 10 i od 14 do 17 časova.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mestu Lubačevo, i deonica Ukrina-Gornja Vijaka, saobraća se jednom trakom, naizmenično zbog aktiviranog klizišta.

Na deonici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Gusta magla smanjuje vidljivost na pojedinim deonicama u višim predelima, posebno na prevoju Karaula na magistralnom putu Olovo-Kladanj, kao i magistralnom putu Tarčin-Konjic (Ivan).

Stanje na graničnim prelazima


Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
Tagovi

stanje na putevima, srbija, bosna i hercegovina, republika srpska