Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

PAKAO u Trebinju zbog parkiranja

Datum: 16.09.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 1039

Ocenite članak

 

U Trebinju je parkiranje u užoj graskoj zoni nedavno poskupelo za 300%, sa jedne na tri KM. Zato su Trebinjci počeli da ostavljaju automobile na trotoarima i u pešačkoj zoni, što je napravilo dodatni problem stanovnicima u centru grada, ali i zaposlenima u pojedinim ustanovama koji nemaju gde ostaviti automobile.

Trebinje: centar zagušen automobilima
Trebinje: centar zagušen automobilima


Pročitajte jošU Policijskoj upravi Trebinje se slažu da je zbog povećanja cene parkinga sve više nepropisno parkiranih automobila i da je došlo do dislokacije vozila iz centra grada na mesta gde se ne plaća parking zbog čega se pravi velika gužva na javnim površinama. U saradnji sa gradskom upravom, počeće se obeležavanjem parking mesta i postavljanjem saobraćajnih znakova.

U gradskoj upravi navode da su se za odlučili za ovoliko poskupljenje parkinga u letnjim mesecima zbog svakodnevnih pritužbi građana na mali broj parking mesta u centru grada. Uvedeno je i vremensko ograničenje parkiranja od najviše dva sata.

- Dešavalo se da po nekoliko dana isti automobili budu parkirani. Parking uz glavnu ulicu je bio uzurpiran i bili smo prinuđeni da iznađemo neko rešenje da bi svi građani i turisti mogli da se parkiraju i obave posao - izjavila je Janja Ćapin, načelnica Odeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Odlukom Skupštine grada cene parking u Trebinju od polovine septembra do polovine maja u prvoj gradskoj zoni su duplo jeftinije i iznose 1,5 KM po satu, dok će u drugoj zoni parking koštati 1 KM umesto dosadašnjih 1,5 KM. Stanari u prvim gradskim zonama pretplatnu mesečnu kartu mogu kupiti za 10 KM, a pretplatne karte za stanare ovih naselja nisu planirane u letnjim mesecima. Trebinje je prošlog meseca od naplate parkinga i kazni za neplaćen parking zaradilo 39,000 KM, što je skoro trećina ukupnih prihoda ostvarenih u prvih osam meseci 2017. godine.
Tagovi

trebinje, parking, bosna i hercegovina, republika srpska