Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

TUGA: Invalidne osobe nemaju gdje parkirati vozila

Datum: 03.04.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 151

Ocenite članak

 

SARAJEVO - Na području grada, u prvoj i drugoj zoni, za osobe s invaliditetom napravljeno je samo 78 parking-mjesta. I ona često budu zauzeta, jer većina vozača ne mari za naljepnice i znakove koji su postavljeni pored takvih lokacija.

Parking mesta za invalide su na svim lokacijama vidljivo označena
Parking mesta za invalide su na svim lokacijama vidljivo označena


- Zatražili smo samo, naravno, ako je to moguće, da se na području općina Stari Grad i Centar napravi još mjesta, naročito u blizini značajnih institucija. Još čekamo odgovor. Mnogo žalbi imamo i na to što građani koji nisu invalidne osobe, zauzimaju takva parking-mjesta. Takve slučajeve treba prijaviti nadležnoj policijskoj upravi, koja će poslati patrolu koja će obavijestiti pauk službu – rekao je Ismet Gurda, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo.

No, s druge strane, radnici preduzeća "Rad", koji naplaćuju korištenje parkinga, tvrde da mnogi vozači koji imaju naljepnice za invalide, to znaju zloupotrebljavati. S obzirom na to da su njihova mjesta besplatna, često se dešava da vozači zauzmu mjesto po cijeli dan tako da ih druge osobe ne mogu koristiti.

- Kako bi se domogli ovih mjesta, bilo je vozača koji su pravili lažne naljepnice. Naši radnici, kada to primijete, odmah alarmiraju nadležne, jer želim da takvoj sramnoj pojavi stanem ukraj – kazao je za portparol "Rada" Mirza Ramić.

(Avaz . ba)
Tagovi

parking mesta za invalide, parkiranje, sarajevo, bosna i hercegovina