Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

USKORO: Od Tošinog bunara do Banovog brda ZA 10 MINUTA

Datum: 24.03.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 360

Ocenite članak

 

U toku je izgradnja poslednja dva kilometra potpuno novog bulevara. Imaće četiri trake, četiri raskrsnice, dve rampe, tri ulaza i izlaza i naravno - biciklističku stazu. Po završetku radova, koji je planiran za kraj juna, od Tošinog bunara do Požeške ulice na Banovom brdu će se stizati za manje od deset minuta, najavio je prilikom obilaska gradilišta gradski menadžer Goran Vesić.

U toku su radovi koji će povezati Tošin bunar, Most na Adi i Banovo brdo
U toku su radovi koji će povezati Tošin bunar, Most na Adi i Banovo brdo


"Posao je vredan 13,5 miliona evra, izvode ga španska kompanija Rubau i domaći podizvođači, i time će Most na Adi biti u potpunosti stavljen u funkciju. Sličan posao nas čeka i sa druge strane, ka Rakovici i tek onda će most biti u svom punom kapacitetu", rekao je Vesić.

Pročitajte još:U narednih desetak dana se očekuje spajanje poslednjih 50m nadzemne konstrukcije, nakon čega će se prostor ispod nje staviti u funkciju, najverovatnije kao parking prostor. U neposrednoj blizini bi trebalo da se izgradi i nova autobuska stanica.

Branislav Popović, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, najavio je da će uskoro početi radovi na rakovičkoj strani. Trenutno se prave elaborati za rešavanje imovinskih odnosa, geodetski elaborati i tehnička dokumentacija.

"Obezbeđuju se sredstva za finansiranje ovih poslova i kada se posao završi, krenućemo sa spajanjem mosta na Adi ka Rakovici, gde bi se dobio pun profil saobraćajnice do zgrade opštine Rakovica. Tako će se i taj deo grada na najbolji način povezti sa centrom grada", rekao je Popović.
Tagovi

most na adi, tošin bunar, banovo brdo, rakovica