Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Volkswagen I.D.

Datum: 29.09.2016 • Pošalji komentar • Pogledano: 140

Ocenite članak

 

Kao što znate, u toku je sajam automobila u Parizu, a Volkswagen je iskoristio priliku da predstavi novi električni automobil, koji će biti jeftiniji i sa većom autonomijom kretanja u odnosu na bilo koji drugi električni model koji konkurencija može da ponudi.

volkswagen id

Volkswagen I.D, koncept automobil, sajam automobila Pariz 2016[/img]

Očekuje se da će Volkswagen I.D. koštati manje od 26,000 evra, što je značajno manje u odnosu na Tesla Model 3 i Chevrolet Bolt. Radijus kretanja sa jednim punjenjem se procenjuje da će biti oko 600 kilometara.

U čemu je onda caka? Problem je u tome što se ovaj model neće pojaviti na tržištu još najmanje četiri godine. Naravno, ne znamo šta će sve konkurencija Volkswagena biti spremna da nam ponudi do 2020. godine.

volkswagen id elektricni automobil


Chevrolet BoltChevrolet Bolt izlazi na tržište krajem ove godine. Cena će biti oko 33,500 eura, sa autonomijom od 380 kilometara.

Tesla Model 3Tesla Model 3 se očekuje u prodaji krajem 2017. godine. Početna cena će biti oko 31,000 evra, a autonomija sa jednim punjenjem oko 350 kilometara.

Volkswagen I.D.Volkswagen I.D. nema motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Zato su dizajneri imali slobodu da budu kreativni i maksimalno iskoriste unutrašnji prostor. Iako su spoljni gabariti vozila približno jednaki dimenzijama Volkswagen Golf-a, očekuje se da će unutrašnjost biti prostrana poput one u Volkswagen Passat-u.

volkswagen id koncept


Volkswagen I.D. neće biti samovozeći automobil, ali će biti opremljen svom neophodnom elektronikom koja će omogućiti naknadnu konverziju.

Trenutno, Volkswagen u ponudi ima dva električna modela - e-Golf i e-Up, koji mogu biti u opcijama sa dizel i benzinskim motorima. Nasuprot tome, Volkswagen I.D. neće imati motor sa unutrašnjim sagorevanjem.
Tagovi

električni automobili, volkswagen i.d., chevrolet bolt, tesla model 3