Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Od sada i za AUTO ALARM morate da imate UGOVOR!

Datum: 03.05.2017 • Komentara: 1 • Pogledano: 1231

Ocenite članak

 

Novi nameti za vozače. Nedavno je predsednik Grupacije tehničke zaštite udruženja za privatno obezbeđenje Privredne komore Srbije Slobodan Maksimović gostovao u Dnevniku RTS-a. Tada je rekao da se ugradnjom svih sistema tehničke zaštite mogu baviti samo licencirane firme prema važećem ugovoru koji su obavezni da sklope sa investitorima. Cilj je bio da se ta oblast uredi, ali o nekim posledicama Zakona javnost manje zna.

RTS Dnevnik - Slobodan Maksimović iz privredne komore Srbije. Još jedan namet za vozače
RTS Dnevnik - Slobodan Maksimović iz privredne komore Srbije. Još jedan namet za vozače


"Zakon jasno kaže da se tim poslom mogu baviti samo licencirane firme. Svaka licencirana firma i svi njihovi službenici imaju legitimaciju MUP-a koja dokazuje da je to osoba koja ima licencu. Samo onaj ko ima licencu može da ugrađuje sisteme za zaštitu. Sve druge firme čine prekršaj i rizikuju da dođu pod udar zakona i da budu kažnjene i do milion dinara.

Ako neko ima alarm u automobilu, dužan je da sklopi ugovor o održavanju sa licenciranom firmom i da se u razumnom roku servisira"
, rekao je Maksimović.


Alarm u kolimaPrema njegovim rečima, svi sistemi tehničke zaštite (alarm u kolima) potpadaju pod ove siteme kao druga tehnička zaštita, kao i zaštita podataka, elektrohemijska zaštita transporta novca. Alarmi u kolima štite imovinu i lica jer imaju panik-tastere, štite i poslovanje jer obaveštavaju korisnika o nekorektnom rukovanju vozilom, istakao je Maksimović.( RTS )
Tagovi

novi nameti za vozače, auto alarmi, slobodan maksimović, privredna komora srbije