Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Zadržavanje na granici sat vremena

Datum: 09.07.2017 • Pošalji komentar • Pogledano: 860

Ocenite članak

 

Ukoliko ste rešili da godišnji odmor provedete na Jadranskom moru, zadržavanje na granici sa Crnom Gorom traje oko sat vremena, ponekad i duže. Pojačan intenzitet saobraćaja je na svim graničnim prelazima, a najveće opterećenje je na graničnim prelazima prema Makedoniji i Bugarskoj.Granični prelaz Brodarevo, Crna Gora
Granični prelaz Brodarevo, Crna Gora


Iz granične policije kažu da nema pravila o zadržavanju, i da vozila u jednom trenutku mogu da pređu granicu za samo 5-15 minuta, dok se u narednom satu već mogu formirati dugačke kolone. Ipak, najmanje gužve su rano ujutru, između 3 i 5 časova. Vikendom je saobraćaj pojačan, tako da subotu i nedelju izbegnite ukoliko možete.

UŽIVO! Stanje na graničnim prelazima

Prema aktuelnim podacima Uprave granične policije RS, na graničnim prelazima je saobraćaj pojačanog intenziteta. Za prelazak graničnog prelaza Horgoš, Batrovci, Preševo, Gradina i Brodarevo će vam trebati više vremena od uobičajenog, a veći broj vozila se očekuje već u popodnevnim časovima.

Zbog visokih temperatura, preporučujemo vozačima da za put biraju rane jutarnje ili kasne popodnevne sate.

Granični prelazi sa Crnom GoromPored GP Brodarevo, možete koristiti i granični prelaz Jabuka.

Granični prelazi sa MađarskomU periodima pojačanog saobraćaja, koristite manje granične prelaze sa Mađarskom, kao što su Bački Breg, Kelebija, Horgoš II, Bajmok, Bački Vinogradi i Đala. Obratite pažnju da su ovi granični prelazi samo za putnička vozila, a radno vreme im je od 7 do 19 časova.

Granični prelazi sa HrvatskomU slučaju većeg broja vozila na granici sa Hrvatskom, koristite granične prelaze Šid i Bačka Palanka.
Tagovi

granični prelazi, stanje na granicama, stanje na graničnim prelazima, stanje na putevima amss