Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

5 brzih i zabavnih automobila koje možete priuštiti

Pošalji komentar • Pogledano: 341

Ocenite članak

 

Za sve nas koji osnovni kapital nismo stekli nošenjem gajbica, kupovina brzog automobila je skoro pa nedostižni san. Međutim, na tržištu polovnih automobila postoje modeli koje možemo sebi priuštiti, a koji su neverovatno zabavni za vožnju. Pa čak i kada počnu da se gomilaju troškovi održavanja, činjenica da ipak posedujete jedan takav auto će vam pomoći da pregurate dan.

bmw m5 e39


Kao entuzijasti, ushićeni smo činjenicom da se možemo dokopati automobila koji su rezervisani samo za one sa dubokim džepom. Međutim, nisu svi upoznati sa radostima i mukama posedovanja brzih automobila.

Gde početi, šta gledati, šta je razumna cena, i da li će nas (opet) preveslati onaj ljigavi (pre)prodavac. Evo male pomoći: sastavili smo listu najboljih brzih automobila kojima cena brzo pada, te ih kao relativno mlade polovnjake možemo priuštiti.

Za limit smo postavili cenu od 15,000 eura a navedene cene su sa tržišta u zapadnoj Evropi i severnoj Americi. Za ovaj korak smo se odlučili zbog katastrofalnog stanja, kvaliteta i cena na našem tržištu polovnih automobila. Nasuprot tome, naveli smo cene automobila koje prodaju privatni vlasnici sa poznatom servisnom istorijom i kompletnom pratećom dokumentacijom.

BMW M5, 2000. godišteBMW M5 (E39), zvezda BMW-ovog kratkog filma "The Hire: Star", u kome je Klajv Oven pošteno istumbao razmaženu zvezdu koju je glumila Madona. Ako niste gledali ovaj film, možete ga sada pogledati. Cena im se trenutno na zapadno evropskom tržištu kreće oko 13,000 eura.

bmw m5 e39 2000 godiste


Ševrolet Korveta, 1999. godište.Jeftina, a brza. Ima ih dosta na našim ulicama, uglavnom su još uvek sa američkim registarskim tablicama. Manuelni menjač sa 6 brzina, V8 motor od 5.7 litara i 345 konja. Cena u Americi se kreće oko 12,000 evra za jako dobre primerke. Čak i kada se plati transport, ostaće vam dovoljno keša za šminku, ili možda tuning da bude još brža? Savršen jeftin sportski automobil. Doduše, godišnja registracija će vas koštati kao da vozite autobus, no jednom se živi.

sevrolet korveta


Dodge Magnum SRT8, 2006. godišteDodž Magnum, još jedan amerikanac na listi. Kao model nije bio uspešan, ali ima sve što treba: karavan, ogromni V8 motor, udoban je. Ali i pored toga ljudi ih nisu kupovali. Zato ih ima malo. A kada se u oglasima pojavi jedan SRT8, sledeći verovatno nećete skoro videti, tako da vam je bolje da brzo reagujete. V8 sa 6,100 kubika i 425 konja predivno brunda, a cena? Sitnica, naravno. Može se naći za oko 11,500 evra.

dodz magnum


Jaguar XK8, 2003. godišteIzgledom podseća na Aston Martin, pokreće ga moćni V8, enterijer sa svim mogućim džidžama. Ovaj model je pravljen dok je Ford još uvek bio vlasnik Jaguara, što znači da cena delova nije astronomska, što pak daje dobre šanse da vas žena neće ostaviti kada auto počne da se kvari. Vaš može biti za oko 11,000 evra.

subaru impreca wrx sti 4x4


Subaru Impreza WRX STI, 2007. godišteI na kraju, kako da sastavimo listu jeftinih trkačkih automobila, a da ne ubacimo i jedan reli auto. Ovaj model je razvijen sa namerom da se ućutka Micubiši u svetskom reli šampionatu. Za razliku od ogromnih kamionskih motora koje poseduju prethodni modeli na listi, Subaru WRX STI ima 300 konja izvučenih iz motorčića sa samo 2,500 kubika. Tu je još i čuveni pogon na sva četiri točka, koji garantuje neograničenu zabavu. Cena? Ispod 15,000 evra, koliki je i naš limit.

jaguar XK8

Tagovi

jeftini sportski automobili, bmw m5, ševrolet korveta, dodž magnum, jaguar xk8, subaru impreca