Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

[VIDEO] Snimili smo DIVLJANJE na autoputu

Pošalji komentar • Pogledano: 445

Ocenite članak

 

MUP i Putevi Srbije su počeli da hvataju nesavesne vozače tako što mere srednju brzinu vožnje na autoputu očitavanjem vremena između prolaska kroz naplatne stanice, oko čega se digla velika prašina u domaćoj javnosti. Juče je Tanjug poslao svoju ekipu autoputem E-75 Beograd-Niš gde su po, njihovim rečima, umesto uobičajenog "divljanja" zatekli iznenađujuću sliku - laganu vožnja čak i besnih automobila.Koliko brzo vozite na autoputu?

autoput e75 beograd nis


Bili smo radoznali (da ne kažemo sumnjičavi), pa smo rešili da sami proverimo stanje na autoputu. Kao svi uzorni građani, vozili smo 120km/č prema brzinomeru, što je za oko 8% bilo više nego što je bila brzina očitavana pomoću GPS senzora. I šta smo zaključili? Zaključili smo da sa takvom brzinom bezmalo pa ometamo saobraćaj. Ostala putnička vozila i džipovi, inostranih ali i domaćih tablica, prolazili su pored nas daleko većim brzinama.

Sa 120km/č smo uspeli (jedva) da preteknemo nekoliko šlepera i 1 (slovima: jedan) prastari Volkswagen Transporter godišta sličnog kao i Noina arka. Uostalom, pogledajte video.

Tagovi

prosečna brzina kretanja, prekoračenje brzine, naplatne rampe, mup srbije