Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

PAZI SAD! Prvi samovozeći trkački automobil se slupao

Pošalji komentar • Pogledano: 124

Ocenite članak

 

Prvi trkački samovozeći automobil se slupao. Prva trka na profesionalnoj trkačkoj stazi u kojoj su učestvovali samovozeći automobili se završila udesom.

robocar


Trka je proteklog vikenda održana kao deo Roborace takmičenja u Buenos Aires-u, a jedan od dva Devbot samovozeća automobila se zakucao u zid nakon što je kompjuter pogrešno proračunao prolaz u jednoj oštroj krivini.

Iako Devbot automobili nisu dali sve od sebe, daleko od toga da su mileli. Na pojedinim deonicama su se kretali brzinom većom od 160 km/č, a maksimalna brzina je bila 185 km/č.

devbots roborace


Interesantno je i to da su dva automobila mogla međusobno da komuniciraju da ne bi došlo do sudara. Nažalost, zid pored trake nije imao tu mogućnost.

Justin Cooke iz kompanije Roborace je u intervjuu za BBC objasnio mogući uzrok nezgode: "Jedan od automobila je pokušao da izvede manevar pod punim gasom u oštroj krivini, ali je zakačio ivicu barijere. Zapravo je fantastično da smo imali priliku da sve ovo vidimo i analiziramo šta se sve dešava u kompjuteru tokom obrade podataka."DevBot automobili su napravljeni tako da mogu samostalno da se kreću ili čovek može njima upravljati, ali tokom trke u njima nije bilo ljudi. Uživajte u video snimku sa trke.
Tagovi

samovozeći auto, trke automobila, udes, devbot