Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Tatin sin zapalio Ferari

Pošalji komentar • Pogledano: 90

Ocenite članak

 

Mi na Auto Zona portalu smo počeli ozbiljno da se bavimo paljevinama. Juče smo pisali o tome kako se damper "BelAZ" zapalio u rudniku Majdanpek, a sada evo vesti o jednoj podmetnutoj paljevini.

ferrari 458 italia zapaljen prevara sa osiguranjem


Mlađani 20-ogodišnji švajcarac je zapalio svoj Ferrari 458 Italia koji mu je otac prethodno poklonio. Tatin sin je naime pokušao da izvede šemu kojom bi izvukao novac od osiguranja i njime platio noviji model Ferarija. Još neverovatnije, imovinska karta kaže da ovo derište poseduje još 14 automobila, uključujući i Lambordžini, nekretnine u vrednosti od 30 miliona dolara i mesečni džeparac koji se kreće između 5,000 i 10,000 američkih dolara.

Švajcarski mediji javljaju da je junak ove priče u martu 2014. godine posetio jednog od dilera Ferarija da bi mu procenili auto. Procenjena vrednost je bila 193,500 dolara, što nije bilo dovoljno za novi model, verovatno Ferari 458 Speciale. Međutim, u toj firmi je čuo za varijantu sa osiguranjem, pogotovo što je premija bila viša od aktuelne procenjene vrednosti.

Angažovao je tri saučesnika, od kojih je jedan čak zaposlen u pomenutoj firmi. Da bi izbegli sumnje, odvezli su auto u Nemačku, pronašli mirno mesto, vlasnik auta je sa jednim saučesnikom otišao u salon za masažu, dok su druga dvojica odradila prljavi deo posla.

Na njihovu žalost, sigurnosne kamere i evidencija telefonskih razgovora su brzo pokazali ko je krivac i zašto. Vlasnik Ferarija je osuđen na 22 meseca uslovno i novčanu kaznu od 33,000 dolara, dok su saučesnici osuđeni uslovno na kazne od po 14 do 16 meseci svaki. Na sudu, mladić je izjavio da nije imao hrabrosti da ocu kaže da mu se poklonjeni Ferari ne dopada.
Tagovi

ferrari 458, požar