Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Vožnja u visokim štiklama

Pošalji komentar • Pogledano: 487

Ocenite članak

 

Upravljanje automobilom dok nosite neadekvatnu obuću može da ugrozi vašu i bezbednost drugih ljudi. Nažalost, ova situacija nije regulisana zakonom i još uvek je stvar slobodne procene.

Ne propustiteVožnja u štiklama. Kada vozite, zaboravite na modu i glamur
Vožnja u štiklama. Kada vozite, zaboravite na modu i glamur


Pravila oblačenja u saobraćaju postoje, ali su kod nas nejasna. Iako Zakon o bezbednosti u saobraćaju (ZOBS) ne sadrži odredbe koje o tome govore, policija može da vam napiše kaznu zbog neadekvatne obuće, jer, kako smo saznali, to je potencijalno ugrožavanje bezbednosti ostalih vozača. Nejasno je da li su kažnjive samo ženske štikle određene visine, stiletto štikle, štikle sa debljom petom, štikle sa platformom ili sandale sa štiklom. Oprostićete nam što o ženskim štiklama ne znamo mnogo, ali smo zato genijalci za nešto što se zove optimizacija sajtova. Kako to rade profesionalci proverite ovde.

Devojke, ako se dogodi tragedija potpuno je nebitno da li je vožnja u visokim štiklama kažnjiva ili ne. Zato sedite za volan u udobnim patikama, a visoke štikle ponesite u torbi.

Vožnja u visokim štiklama prema ličnoj proceni policajca može da bude okarakterisana kao saobraćajni prekršaj, ali suština nije u plaćanju kazni, već u tome da ljudi budu svesni opasnosti.

- Zakon nije tu samo da kažnjava, nego i da daje smernice, zbog čega u ovom slučaju vozači često nisu ni svesni da greše. Da bi se stvari popravile neophodno je da se radi na edukaciji i podizanju svesti o tome kako bi trebalo da se ponaša za volanom - rekao je svojevremeno za Novosti direktor Srpskog komiteta za bezbednost u saobraćaju Damir Okanović.

Ako vozite obujte udobne patike. Neka štikle budu u torbi, a ne glava u torbi.
Ako vozite obujte udobne patike. Neka štikle budu u torbi, a ne glava u torbi.


Postoje mnogobrojne studije koje je radio Saobraćajni fakultet (Univerzitet u Beogradu) koje su pokazale koliko je opasno voziti sa neadekvatnom obućom. Kada se dogodi tragedija, potpuno je nebitno da li jeste ili nije kažnjivo voziti sa štiklama ili papučama.
Tagovi

vožnja u štiklama, žene vozači