Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

VW buba i turbo wankel

Pošalji komentar • Pogledano: 191

Ocenite članak

 

Jay Leno's Garage je TV serija koja se emituje od 2015. godine. Da bi automobil bio predstavljen u ovoj emisiji, mora biti jako interesantan, jedinstven ili inovativan. Kako onda ubediti Lenoa da epizodu posveti jednoj od više od 20 miliona proizvedenih VW Buba? Tako što ćete umesto originalnog motora sa vazdušnim hlađenjem staviti turbo wankel motor.

vw buba wankel motor


A zašto baš Wankel? Zato što vam se može. Vlasnik bube, Mario Markakis, zamenio je bubin bokser motor i umesto njega postavio Wankel rotacioni motor iz 1990. godine koji je slavu stekao u japanskim automobilima Mazda RX-7 serije 5 Turbo. Snaga od 250 konja, što je 7 puta više od bubinog originalnog motora (TAS buba), se sprovodi do točkova kroz ojačani bubin menjač sa 4 brzine. Ova kombinacija dobro funkcioniše, a dokaz su veoma impresivna vremena na trkama ubrzanja.

Markakis je najveći deo posla na bubi odradio u svojoj garaži. Osim zamene motora, modifikovao je kočnice, vešanje i unutrašnjost bube. Pogledajte sledeći video da biste se upoznali sa svim detaljima ovog projekta.

[youtube=GO2dpG96-2g,center]
Tagovi

vw buba, wankel motor, jay leno