Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Stara VW buba je NAPUCANA i sada TRAŽI KAVGU

Pošalji komentar • Pogledano: 384

Ocenite članak

 

Volkswagen buba je remek delo mašinstva, ali joj je nedostajala jedna sitnica - brzina. Ugradnja Poršeovog motora je ravna finansijskom samoubsitvu zbog sumanutih cena delova, tako da ko želi da napravi brzu bubu moraće da se posluži japanskom tehnologijom i da iskoristi Subaru delove. Kao rezultat se dobija buba koja zvuči kao moderan trakački auto.

VW buba i VW busAko vas interesuju VW buba ili stari Volkswagen kombi, više informacija možete pronaći na specijalizovanom domaćem portalu TheGoldenBug.com


VW buba - Tuning motora sada podrazumeva ugradnju modernih Subaru bokser motora
VW buba - Tuning motora sada podrazumeva ugradnju modernih Subaru bokser motora


Na videu koji se pojavio na YouTube kanalu prikazana je VW buba iz 1965. godine sa ugrađenim motorom iz modela Subaru WRX STI. Ugradnja je relativno jednostavna zato što su stari Volkswagen automobili imali bokser motore, što je tehnologija koju Subaru i dalje koristi. U pitanju je četvorocilindrični bokser motor sa 2.5 litara radne zapremine i sa 300 konjskih snaga. Podsećanja radi, VW buba iz 1965. godine sa originalnim 1.3 motorom je imala skromnih 43 konja.

Samo ubacivanjem WRX STI motora u bubu bi se dobio mrtvački sanduk na točkovima. Jednostavno, ovaj mali simpatični auto nije bio predviđen za toliku snagu. Zato su zamenjene kočnice, umesto klasičnih doboša su stavljene disk kočnice. Sistem oslanjanja je takođe modifikovan i prilagođen aktuelnim standardima za trkačke automobile.

Neko bi možda spoljašnjost automobila zadržao u originalnom stanju, stvarajući vrhunskog "spavača" ili vuka u jagnjećoj koži. Umesto toga, krila su proširena, auto je skoro u potpunosti spušten i leži na Porsche Fuchs aluminijumskim felnama. U unutrašnjosti su sportska sedišta, a svi prekidači su sakriveni u kaseti.

Ova buba je trenutno oglašena na prodaju na eBay-u.

Tagovi

vw buba, tuning motora, stari volkswagen