Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

VW I.D BUZZ koncept - Reinkarnacija VW Bus-a

Pošalji komentar • Pogledano: 220

Ocenite članak

 

Volkswagen opet koketira sa svojim čuvenim hipi kombijem. A u čemu je šmek starih VW kombija? Originalni VW Bus je bio auto kreiran da tokom vožnje uživate sa drugim ljudima. Sa porodicom, prijateljima, poznanicima, nepoznatima, da skitate uzduž i popreko kontinen. VW bus i VW buba su Volkswagenu zaradili tu čudnu, porodičnu prijateljsku reputaciju koja se već generacijama prenosi sa kolena na koleno.

vw bus id buzz


Naravno, ni Buba ni Bus nisu trajali večno. Po mnogima poslednji model iz ove sjajne serije je bio VW T3 kombi, dok su T4 i T5 transporteri postali dosadna, bezdušna vozila za prevoz putnika od tačke A do tačke B. Povremeno, Volkswagen predstavi koncept vozilo koje podseća na stari Bus, čisto da podsete da i dalje znaju šta ih je proslavilo.

VW I.D BUZZ je jedan od tih koncept vozila, s tim što cenimo da nije nerealno da se ovakav model nađe u proizvodnji u narednim godinama.

vw buzz transporter


Isto kao i Volkswagen I.D., I.D. Buzz je električni autnomni automobil, reinkarnacija klasičnog VW bus-a koji je od VW-a stvorio planetarnu ikonu. Makar tako izgleda spolja. Kao da je neko opisao stari bus robotu i dao mu instrukciju da ga nacrta.

vw id buzz


Vozilo je bazirano na MEB platformi koja će biti osnova za sva buduća VW električna vozila i VW se nada da će pomoću nje postati vodeći svetski proizvođač električnih vozila. U ovoj varijanti pogon je na svim točkovima, sa ukupno 369 konjskih snaga. Prema proceni, to će biti dovoljno za 420 kilometara vožnje i ubrzanje od 0 do 100km/č za 5 sekundi. Ipak, maksimalna brzina će biti ograničena na samo 160 km/č.

vw id buzz t1 split bus


Kada se uključi I.D. Pilot mod, BUZZ će uvući volan i rotirati vozačko sedište za 180 stepeni prema ostalim putnicima. Tako će vozač i putnici moći da popričaju, odigraju partiju tablića, ili što je verovatnije, da svako za sebe kucka po tablet-u.

vw kombi id buzz


Da li će ovo vozilo ući u serijsku proizvodnju? Neće. Ali, ako glavešine VW-a odluče da započnu proizvodnju samovozećih automobila, ovako nešto bismo voleli da vidimo. Uostalom, ovo bi bila dobra prilika da VW ponovo počne da proizvodi automobile koji su zabavni.
Tagovi

volkswagen i.d. buzz, vw bus, autonomni automobil, koncept automobili