Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Da li se isplati kupovina goriva preko granice?

Ocenite članak

 

Sve više ljudi se odlučuje za nabavku goriva preko granice u nekoj od susednih zemalja, gde su cene goriva mnogo povoljnije.

Ne propustiteVažno pitanje koje sebi treba da postavite pre nego što se upustite u jedan ovakav poduhvat jeste da li se kupovina goriva u inostranstvu isplati? Za nekoga ko živi u pograničnom selu dileme očigledno nema. Međutim, u ovakav poduhvat se upuštaju i vozači koji žive u gradovima koji su od granice udaljeni više desetina, pa čak i stotinak kilometara, pa u tom slučaju nema mesta za improvizaciju.

Aktuelne cene goriva u regionu i EvropiKalkulatorKalkulator koji smo pripremili može da vam izračuna da li je kupovina goriva preko granice isplativa u vašem slučaju. Potrudili smo se da kalkulator bude univerzalan, koliko je to moguće, tako da mogu da ga koriste i posetioci iz Hrvatske i drugih zemalja. Potrebni su sledeći ulazni podaci:Aktuelna cena goriva u susednim državama može da se pogleda na odgovarajućim stranicama portala Auto Zona. Cene su već preračunate u dinare, a ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, možete se poslužiti priloženim valutnim kalkulatorom.

Kada dobijete orijentacionu procenu da li vam se isplati jedan ovakav poduhvat, izračunajte koliko će vam trebati vremena za sve to, uključujući eventualne zastoje na naplatnim rampama i čekanje na granici.

ValutaKilometara od granicePotrošnja goriva [l/100km]Cena goriva u zemljiCena goriva u inostranstvuKoliko goriva kupujete? [l]Ostali troškovi (putarina, zeleni karton, ...)
Tagovi

gorivo