Prijavi se | Registruj se | Marketing | Kontakt |
Header

Ocenite članak

 

Efikasnije vozilo koje troši manje goriva je izuzetno važna stavka u svakom kućnom budžetu. Ukoliko godišnje prelazite značajne kilometraže, uopšte vam neće biti svejedno da li vaše vozilo troši 8 ili 12 litara goriva na svakih 100 kilometara.

Na primer, kada je ovaj kalkulator pravljen, cena benzina je bila 142 dinara/l, ili 1.18€/l. Pretpostavimo da prelazite u proseku 10,000 kilometara godišnje. Automobil koji troši 8l/100km će potrošiti 800 litara goriva za 950€ godišnje, dok će vožnja automobila koji troši 12l/100km koštati 1420€ godišnje. Dakle, godišnja ušteda na gorivu je oko 470€, ili za period od 5 godine čitavih 2350€.

Ovaj obrazac možete koristiti ako želite da uporedite različite modele automobila prema potrošnji, i koliku uštedu bi vam na osnovu toga mogli doneti u određenom vremenskom periodu.

Unesite broj kilometara koliko u proseku godišnje pređete i koliko godina planirate da posedujete auto. Potom izaberite metodu obračuna na osnovu prosečne ili kombinovane potrošnje, cenu goriva po litri i prosečnu potrošnju goriva na 100 kilometara. Na kraju, kliknite na dugme Izračunaj.

Korisni alatiNe propustiteKalkulator uštede goriva i novcaGodišnje prelazim [km]:
Auto ću imati [godina]:
Kurs evra [din/€]:
Obračun izvrši prema: prosečna potrošnja kombinovana potrošnja
Auto 1Auto 2
Cena goriva [din/l]
Potrošnja [l/100km]
Potrošnja grad [l/100km]
Potrošnja put [l/100km]
Grad [%]
Put [%]
[L/god]
[din/god]
[€/god]
Ukupna razlika
Tagovi

potrošnja goriva, prosečna potrošnja goriva, cena goriva